Japán, észt és magyar fizikusokkal együttműködésben a BME Fizikai intézetének kutatója az erős spin-rács csatolás egy szokatlan formáját figyelte meg infravörös spektroszkópia segítségével. Eredményeik a rangos Physical Review Letters folyóiratban jelent meg.

Kvantum- és nanotechnológia, intelligens anyagok, adattudomány és mesterséges intelligencia, fotonika, fenntartható energetika és nukleáris technológia a BME új alapszakján.

Részletes beszámoló jelent meg a bme.hu portálon a Természettudományi Kar őszi, középiskolásoknak szóló, kétnapos ScienceCamp+ rendezvényéről.

A tanszékünk által középsikolásoknak szervezett Nobel-díjas kísérleteket bemutató szakkörről a BME honlapja számolt be.

A már 6. alkalommal megrendezett grafén és v.d. Waals anyagok workshop nagy siker volt, Európa vezető csoportjainak részvételével. Találkozunk jövőre!

Mihály György akadémikust, a Fizika tanszék egykori vezetőjét köszöntöttük 70. születésnapja alkalmából egy egynapos ünnepi konferencián Mátraházán.

A Kvantum Elektronika csoport cikke az npj Quantum Materials-ban jelent meg.

Topologikus szupravezető áramköröket kutat újonnan elnyert Lendület pályázata segítségével Csonka Szabolcs, a BME Fizika Tanszékének egyetemi docense.