Lagzi István László "Önszerveződés különböző anyagtranszport folyamatokkal mikroskálától  makroskáláig bezárólag" című pályázatát támogatta a zsűri a K kategóriában.

Az atomi és molekuláris elektronika csoport legújabb munkája, mely Ta memrisztorok kvantum transzportját vizsgálta, az ACS Appl. Nano Materials-ban jelent meg.

Balogh Zoltán "Nanoelektronikai eszközök elektromos zajának feltárása, testreszabása és hasznosítása" című pályázatát támogatta a zsűri az FK kategóriában.

A kvantum elektronika csoport egy új, izgalmas állapot nyomás általali megerősődését mutatta meg WSe2 - kétrétegű grafén struktúrákban. A tanulmány a rangos Nano Letters folyóiratban jelent meg.

 

Megnyílt a jelentkezés a BME Fizikai Intézetben októberben induló, középiskolásoknak szóló ,,Nobel-díjas kísérletek'' mérési szakkörre. Részletek a kattintás után.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Varga Gábor, a Fizika Tanszék egyetemi docense életének 63. évében váratlan elhunyt.

Scherübl Zoltán, a BME Fizika Tanszék tudományos munkatársa elnyerte az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíját.

Interjú az mta.hu-n Csonka Szabolccsal, az MTA-BME Lendület Szupravezető Nanoelektronika Kutatócsoport vezetőjével, a BME Fizika tanszék docensével.