A Kvantum Elektronika csoport cikke az npj Quantum Materials-ban jelent meg.

Topologikus szupravezető áramköröket kutat újonnan elnyert Lendület pályázata segítségével Csonka Szabolcs, a BME Fizika Tanszékének egyetemi docense.

A Semilab Zrt. a Fizikai Intézetben üzemelte be új atomierő-mikroszkópját, ami a kutatás-fejlesztés elősegítése mellett új méréseket tesz lehetővé a fizikushallgatók számára is.

A félvezető-szupravezető heterostruktúrák legismertebb kutatói gyűltek össze a Kvantumelektronika labor általá szervezett workshopon.

Újabb 5 évig támogatja a Halbritter András által vezetett ELKH-BME Kondenzált Anyagok Fizikája kutatócsoportot az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat.

A Magyar Tudományos Akadémia nem-akadémikus közgyűlési tagjai közé választották a Fizika Tanszék tanszékvezető egyetemi tanárát, Halbritter Andrást.

A magyar Kvantuminformatika Nemzeti Laboratórium fontos résztvevője a Fizika tanszék. A Labor új bemutatkozó kisfilmje a napokban jelent meg a YouTube-on. 

Erős spin-pálya csatolású tömbi anyagban 10 nm alatti mágneses skyrmionokat figyeltek meg a BME Fizikai Intézet kutatói. Publikáció az npj Quantum Materials folyóiratban.