A hajszálnál is vékonyabb műszer, ami a mágneses tér legapróbb változásait is észleli. Makk Péter bázeli kutatókkal publikálta kísérleti eredményeit a Nano Letters folyóiratban.

A kvantum elektronika labor a Novum TV legújabb részében szerepelt.

A Miénk a pálya! podcast-sorozatában jelenlegi és volt BME-s fizikushallgatók, oktatók beszélgetnek a fizikus képzésről, és az itt végzett fizikusok karrierlehetőségeiről.

A klór-dioxid koronavírus elleni lehetséges felhasználásáról a BME Fizika Tanszék és a Semmelweis Egyetem munkatársai közösen jelentettek meg tanulmányt.

A Fizikai Intézetből Bordács Sándor, Fülöp Gergő és Tóvári Endre is elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia fiatal kutatókat támogató Bolyai-ösztöndíját. Gratulálunk!

Egy lépés a telekom-kompatibilis kvantum-kommunikáció felé: a BME Spin-spektroszkópiai kutatócsoport az ACS Nano folyóiratban közölte új kísérleti eredményeit.

Az MTA portál Bolyai-ösztöndíjasokról szóló sorozatában szerepel intézetünk docense, Makk Péter, aki nagy tisztaságú grafén szerkezetek kutatására nyerte el az öszdöndíjat.

A Nanoelektronika csoport kutatói elektromosan hangolható spin áramot hoztak létre grafén/BiTeBr heteroszerkezetben. A Chalmers kutatóival közös munka a Nano Letters-ben jelent meg.