Saját kutatási eredményeinek közérthető bemutatásával első díjat nyert a BMe Kutatói Pályázaton Kollarics Sándor, a Fizika Tanszék PhD-hallgatója.

A kvantumelektronika és az egzotikus kvantum fázisok csoportok közös munkája a Shiba állapotokról elnyerte a  BME 2020. évi legjelentősebb tudományos közleménye díjat.

A Kvantumelektronika csoport eredménye szupravezető fémes struktúrák kapu elektródával hangolásáról a Nano Letters folyóiratban jelent meg.

A kvantumelektronika csoport munkája, ahol mágikus szögű csavart bilayer grafén sávszerkezetének változását vizsgálta nyomás hatására ez ETHZ kutatócsoportjával közösen, a Nano Lettersben jelent meg.

Az komplex mágnesség csoport eredménye az elektromos térvezérelt THz kapcsolókról a Physical Review Letters-ben jelent meg.

A kvantum elektronika csoport munkája, ahol a spin pálya kölcsönhatása megerősödését mutatták ki Gr/WSe2 szerkezetekben az NPJ 2D materialsban jelent meg.

A kvantumelektronika csoport mérései, amelyek először demonstrálták az ún. Andreev molekula létezését, a Nano Lettersben jelentek meg.

Tanszékünk műszerésze, Horváth Béla, népi fafaragó iparművész a Kárpát-medencei kézművesek ötévente megrendezett seregszemléjének rangos Arany oklevelét kapta.